Friday, January 13, 2012

redha

salam.

dah pagi dah.blogging sanggup tapi nak mengadap buku dan note2 yang bersepah atas meja ni dah malas. rase dah cuku ilmu di dada ni jadi macam ni lah. malas je rase. -.-


tak boleh sebenarnya malas2 ni. risau jugak pikir esok takut tak leh jawab ape. tadi ade intai soalan past year.tgk section B ade suruh buat 2,3 esay satu2 markah 15. :o nak suruh cerita apelah sapai 15 marks? y 5 marks pun dah blur dah. alola. :(

bukan tak nak belajar,tapi malas menguasai diri. bukan tak pikir harapan family,tapi macam dah penat belajar. stress itu ade. berat rase beban kena tanggung. baru je belajar. tak jadi bini org lagi. XD

harap esok still dapat jawab dgn baik. kena baca jugak slow sbb risau takut esok blur. actually,risau sesangatlah yang part dr iskandar ni sbb dia ajar part dia tak bagi slide. so,kami2 ni mmg tak tahu lah nak belajar apa. -.- dah lah dua2 test yang dr iskandar punya part z failed. cool huh? tak pun. risau jugak lah ni takut buleh teruk. actually,kalau nak skor,paper ni mudah skor sbb tak de praktikal.

ptut z kena pkir mak bapak kat kg tgh mengarap z ni jadi org bijak pandai. dapat result molek2. tak lupa jugak pada saem2 z yang mmg anggap z ni budak pndai. bukan nak cakap bngga diri disini,pndai itu bukan terletak pada sesuatu yang mudah diperolehi,usaha tuh ade. so,i need to maintaain it. kena lah jaga kita punya impression. :) kena buat baik2 exam.


okay,jomlah mengadap balik buku2 dan nota2 tuh. jgn main2 lagi. takut menyesal kemudian hari xde guna lah. mintak Allah hmbt setan2 yang duk hasut aku ni malas belajar. kesedaran tuh ade,tapi kekuatan nak menolak nafsu itu tiada. :(

mintak2 dipermudahkan segala urusan oleh NYA. amin.




7 comments:

Cik Etel said...

pandai bukan tletk pda result..
bgi sy org pndai adalah org yg brusaha untuk buat yg tbaikk.. ke cm ner. hehheeh

nik suzana mat tahir said...

betul2. kena berusaha betul2 lh. hehe fighting. ^^

ainulaqma said...

good luck dear :)

PeRmAtA bIrU said...

good luck..:)

Hafiz Al-Pazin said...

good luck. aku kalau time exam..bila mlas tengok muvieee leerrr..ehhem

FatinAmirah said...

gambattene! :D

nik suzana mat tahir said...

tq semua. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...